Hooimeisje

Hooimeisje

Hoe onstaat nu eigenlijk een serie illustraties? Waar haal ik een idee of de inspiratie vandaan?

Soms begin ik met tekenen en kijk gewoon wat er ontstaat. Maar in de meeste gevallen  heb ik al wel grofweg een idee van wat ik wil gaan maken. Vaak verzamel ik plaatjes of beelden en of bewaar ik korte teksten die me aanspreken. Een wandeling door de natuur, een tafereeltje wat ik ergens gadesla of mijn eigen beleving van een ervaring, allemaal dragen ze bij de totstandkoming van een serie.

Zo onstond de serie 'het hooimeisje' bijvoorbeeld ná een fotoshoot tussen de hooirollen in Spanje. Het was 2020, we hadden met zijn allen net een zware lockdown achter de rug en we voelden ons sinds lange tijd weer écht vrij.

Samen met de camera gingen we erop uit. We reden langs een prachtig veld vol met hooirollen en wisten dat dit dé lokatie was die we zochten. Wat hadden we een plezier (want zie maar eens elegant op een hooirol te klimmen).

Vanaf bovenop de hooirol (ze zijn hoger dan je denkt) had ik een prachtig uitzicht over het omringende landschap. Terwijl ik daar zo mijmerend zat, met de wind door mijn haar was ik weer even dat kleine, onbezorgde en blije meisje van vroeger. Een gelukkig hooimeisje :-).