De speciale band tussen kind en dier

De speciale band tussen kind en dier

De onvoorwaardelijke liefde van een dier is een geweldig gevoel. 

Kinderen en (huis)dieren hebben vaak een heel speciale band, één die door niets of niemand kan worden gebroken. Zelf ben ik opgegroeid met honden en later toen ik op mezelf ging wonen kwamen er naast honden ook katten bij. Ik weet dan ook als geen ander hoe diep die liefde voor een dier kan gaan. 

Tot men een dier heeft liefgehad blijft een deel van de ziel onaangeroerd.

Anatole France 

Als ik in de natuur wandel en ik kom een koe, ezel of vogel tegen, kan ik het niet laten om tegen ze te praten. Altijd zoek ik de interactie met ze op, misschien omdat ik ervan overtuigd ben dat dieren ook (zelfs beter dan wij mensen) in staat zijn om te voelen, met evenveel intensiteit als wij. 

In ieder geval komen dieren in mijn tekeningen altijd weer terug. Gewoon omdat ze, net als kinderen, zo heerlijk puur, vrolijk en authentiek zijn. Met hun soms gekkige trekjes of maniertjes zijn ze een enorme bron van inspiratie voor me.

Ik krijg bij het zien van de illustraties altijd weer een lach op mijn gezicht. Misschien omdat ze me weer voor even terugbrengen naar mijn eigen kind zijn en mij herinneren aan de band met mijn eerste hond.