Persoonlijk

Wa raar

(Brabants voor “wat afwijkend” of “dat is vreemd” of “daar begrijp ik niets van” of “wat een dwaas idee” etc.)

Toen we vorig jaar besloten om ons huis in de Costa Brava te verkopen, kregen we gemengde reacties. Helemaal toen we vertelden dat we in plaats daarvan een camper wilden aanschaffen en daarmee reizen wilden gaan maken om zo meer van Europa te gaan ontdekken.

Persoonlijk

Verandering en actie leiden altijd tot geluk...

Onlangs las ik in een artikel de zin: "Verandering en actie leiden altijd tot geluk". Het triggerde iets in me, op zich niet vreemd want ik sta namelijk zelf op een punt een verandering aan te gaan.

Persoonlijk

Tegen de stroom in

Ik ben helemaal geen waterrat. Na het behalen van mijn zwemdiploma-A stopte ik meteen met zwemles. Onderwater zwemmen vond ik niet leuk. Mijn oren zaten altijd dicht en ik kreeg het voor elkaar om zoveel water in mijn neus te krijgen dat ik een dag later nog het halve zwembad uit snoot. Nee, voor mij was er geen carrière als langeafstandszwemmer weggelegd en ook zou ik geen duiker worden.

Persoonlijk

Ik heb de lente in mijn bol!

Jaren geleden zong André Hazes het al: "Ik heb de zomer in mijn bol...". Voor de zomer is het nog iets te vroeg, maar het lijkt, gezien de weken waarin we zowat iedere dag zon hebben, zomaar dat we in een vervroegde lente beland zijn. Slechts de koude nachten herinneren je aan het feit dat het nog winter is. In ieder geval is (in mijn geval) de lente me naar het hoofd gestegen!

Persoonlijk

We zijn allemaal reizigers

Met het ene been nog in het oude jaar en de andere al zowat in het nieuwe, is het weer tijd om de balans op te maken. Het was op zijn zachtst gezegd een turbulent jaar. Ik schat zo in, voor velen van ons. We werden geconfronteerd met de nodige veranderingen op zowel sociaal, persoonlijk en maatschappelijk vlak en er kwam een hoop lelijkheid naar boven in met name de politiek alsook de gewone mens. Ongeacht je huidige kijk op de wereld; we maken een transformatie door waarvan we de uitkomst (nu) nog niet weten. Wat ik wél weet is dat de oude wereld mij niet meer past, maar de nieuwe wereld (althans welke de overheid voor ons voor ogen heeft) ook niet. Liever creëer ik daarom mijn eigen versie.