Inspiratie

De zwaluw, een kleine geluksbrenger

Persoonlijk vind ik de zwaluw één van de prachtigste vogeltjes die er zijn. Ze zijn ontzettend snel, enorm behendig en super herkenbaar aan hun ‘vork’-achtige staart. Ze staan symbool voor geluk en vrijheid en brengen een mooie boodschap met zich mee. Zie je deze acrobaatjes namelijk weer vliegen? Dan kan je er vrijwel zeker van zijn dat de winter voorbij is en de lente in aantocht is.

Inspiratie

Verbreed je horizon...

Door te reizen verbreed je je horizon en verleg je je grenzen. Tenminste dat is vaak de letterlijke betekenis ervan. Maar zijn we eigenlijk niet al vanaf onze geboorte bezig met het verbreden van onze horizon?

Inspiratie

Op weg naar de verbeterde versie van jezelf

Met het ene been nog in het oude jaar en de andere al zowat in het nieuwe, is het weer tijd om de balans op te maken. Het was op zijn zachtst gezegd een turbulent jaar. Ik schat zo in, voor velen van ons. We werden geconfronteerd met de nodige veranderingen op zowel sociaal, persoonlijk en maatschappelijk vlak en er kwam een hoop lelijkheid naar boven in met name de politiek alsook de gewone mens. Ongeacht je huidige kijk op de wereld; we maken een transformatie door waarvan we de uitkomst (nu) nog niet weten. Wat ik wél weet is dat de oude wereld mij niet meer past, maar de nieuwe wereld (althans welke de overheid voor ons voor ogen heeft) ook niet. Liever creëer ik daarom mijn eigen versie.

Inspiratie

Alles is jetzt (alles is nu)

In de afgelopen 3 weken hebben Paul en ik een fietsreis gemaakt van Nederland naar ons huis aan de Costa Brava. Een plan dat al lang in ons hoofd zat, maar wat door allerlei redenen er nog steeds niet van gekomen was. In mijn komende blog wil ik jullie er nog meer over vertellen, omdat de reis namelijk genoeg stof en mooie verhalen heeft opgeleverd om over te schrijven en ik dit graag met jullie wil delen.